<<< ETUSIVULLE

SEPÄN LAUMA

Harrastustaustaani lyhyesti...

Ykköslajini on toko, jossa olen kisannut eniten bordercollie Shiran (FIN TVA BH Fancaros Adeline) kanssa, jonka suurimpia saavutuksia tokorintamalla ovat mm. 27 x EVL1-tulos, Piirinmestaruus kulta & hopea ja se valittiin tokon maajoukkueeseen -08 2. varakoiraksi, mutta jouduin kieltäytymään kunniasta liian kalliin matkan takia.
Shira on myös kuulunut Tokon Valmennusrenkaaseen 2006 - 2010.

Myös muut koirani kisaavat tai ovat kisanneet tokossa, jota treenaillaan pääasiassa kesäisin ja talvella harrastamme valjakkoajoa. Agilitystarttejakin meillä on takana joitakin, mutta sitä lajia en ole koskaan erityisesti treenannut, opetin vain esteet ja kävimme kisoissa kokeilemassa josko muistaisimme silti radat ja selviäisimme maaliin. Myös hakua olen kokeillut yhden kokeen verran Pinjan kanssa, josta tuloksena HK1. Lisäksi olen haun ja jäljen tottiksineen opettanut Inkalle ja Shiralle koetasolle saakka ja muillekin jonkun verran huvin vuoksi. BH-kokeen olen suorittanut 11 kertaa yhtä monella koiralla, jokaisesta tulos "hyväksytty".

Tällä hetkellä harrastamme enimmäkseen temppuja, frisbeekoppeja ja tokoa. Reen kanssa ei ole päässyt liikkeelle kunnolla kahteen vuoteen lumen puutteen takia.

Koirani...

Ensimmäinen koirani oli Inka, jonka kanssa harrastin aktiivisesti mm. tokoa, jälkeä & hakua (pk & pelastus). Pian alkoi tuntua siltä, että intoa riittäisi myös toisen koiran kanssa treenaamiseen joten Inkan kaveriksi tuli bordercollie Shira (FIN TVA BH Fancaros Adeline). Myöhemmin Inkalla todettiin spondyloosi ja se joutui jäämään pois harrastuksista. Nykyään se on oireeton ilmankin lääkitystä ja elää ihan normaalia elämää. Shira treenasi myös nuorempana jälkeä ja hakua, mutta ei voinut mennä kokeisiin alunperin metrin esteen takia ja myöhemmin se alkoi pelätä laukauksia. Tokossa se sitten kisasi senkin edestä ja on kokeillut myös koiratanssia ja agiilitya.

Seuraavaksi minulle tuli "tokolainaan" pk collie Janni (TK1 BH Saruskan Black Cherie), joka asui minulla puolen vuoden ajan. Koulutin sille tokoa, kävin BH-kokeessa ja tokoilin TK1-tuloksen verran. Kun Janni teki myöhemmin pennut ja toiselle nartuista etsittiin sijoituskotia niin se muuttikin lopulta minulle vaikka en alunperin ollut suunnitellut pennun ottamista. Näin meille tuli siis Pinja (FI TVA HK1 BH Saruskan Golden Empress), joka on tokossa kisannut valioksi saakka, agilitysta sillä on muutama nolla ja hakukokeesta koulutustunnus. Kaikissa edellä mainituissa lajeissa sille hankalin asia on ollut vauhdin puute, jonka se tosin on korvannut kohtuullisen hyvällä tekniikalla.

Pinjan jälkeen siskoni hankki whippetin ("Freya" Just Nosy Tigress), joka kuului myös laumaani (asuu nykyään kaverillani) ja myöhemmin bordercollie Sagan (LVV-11 BH Pikkupaimenen Tiger Lily). Sagan kanssa treenailen harvakseltaan, yhdessä vaiheessa tehtiin vähän tokoa ja agilityssa se on medi3-luokassa.

Pinjan tehtyä pennut, yksi niistä muutti meille ("Nox" FI TVA BH Saruskan Innovation), joka harrasti aluksi vain valjakkoajoa, mutta myöhemmin olen treenannut sen kanssa tokoa. Valjakkoharrastuksen löydettyäni lauma kasvoi kahdella pk colliella, sijoitukseen tuli Kaitsu (BH Irokon Obsidian, lopetettu 3,5-vuotiaana munuaisten vajaatoiminnan takia) ja lainaan Milla (BH Utopian WW Vintage Blue, lonkkakuvausten jälkeen valjakkoura piti unohtaa). Kesällä 2011 laumaan liittyi siskoni pk collie pentu Vanu (BH TK1 Zinnia's Vera Wang, lopettu 2016), jonka kanssa tokoilin silloin tällöin.

Vuonna 2013 bortsunpentu Ais (Karmiwan Q) ja pk collie Villa (Irokon Sends Joy) puolestaan pitivät huolta ettei elämä käy liian tylsäksi. 2014 mukaan liittyivät Vuki (Irokon For Rial) ja Ketku (Irokon Just Too Smart)

Lauma 2016

Saga (LVV-11 BH Pikkupaimenen Tiger Lily)
Pinja (FI TVA HK1 BH Saruskan Golden Empress)

Nox (FI TVA BH Saruskan Innovation)
Shira (FIN TVA BH Fancaros Adeline)
Ais (Karmiwan Q)

Villa (Irokon Sends Joy)
Vuki (Irokon For Rial)
Ketku (Irokon Just Too Smart)

Inka (TK2 BH Saruskan Black Beauty, asuu vanhemmillani)

kuvia koiristani >>>
Heini Seppä Tmi, Mäntsälä, Y-tunnus 1490403-5, alv. rek. perustettu v. 1998, toimiala kynäruiskumaalaus (muotokuvat) & koirankoulutus